"Pentru cel care se roaga neincetat lumea intreaga devine biserica"Avva Siluan















vineri, 30 iulie 2010

Cum ne mai administram banutii?




Cum maine este singura zi in care se mai mananca de dulce,deoarece de duminica incepe Postul Adormirii Maicii Domnului,m-am gandit ca unii vor sa se aprovizioneze cu legume si fructe pentru zilele ce vor urma,si am gasit pe net o stire foarte utila pentru noi cei din capitala.Maine si poimaine in urmatoarele zone:Bulevardul Unirii, strada Edgar Quinet (zona Universitate), Academia Militara, Constantin Brancoveanu (langa Oraselul copiilor) si pe strada Omului (Cartier Damaroaia vom putea cumpara legume cu 1 leu/kg.Pe timp de criza eu zic ca e o afacere buna,mai ales ca vom putea cumpara direct de la producator.
Cateva reguli dupa care sa ne ghidam cand mergem sa cumparam produse la promotii sau chiar alimente la pret redus:
1.Sa ne gandim daca vom cumpara pentru cateva zile sau pentru o saptamana-doua.De exemplu cred ca morcovii,ceapa,cartofii,caisele nu foarte coapte,ardeii grasi si vinetele rezista cat de cat mai mult daca luam in cantitate mai mare si le depozitam corespunzator.Pe cand rosiile,piersicile,prunele,sau alte la fel de moi nu rezista decat cateva zile.
2.Sa nu luam alimente perisabile in cantitati mari deci,si sa nu luam multe feluri,deoarece unele le vom arunca si astfel nu prea am facut nici o economie.
3.Sa ne uitam cand mergem in hypermarket-uri la produsele de pe raft care sunt la promotie,este foarte bine daca ne orientam asupra lor ,dar sa observam data cand expira,sa nu avem surpriza sa luam alimente expirate(ma refer la iaurturi,lapte,branzica care au termen mai mic de valabilitate),dar este bine si la celelalte alimente cu termen indelungat(faina,malai,zahar,etc)sa aruncam o privire pe ambalaj:)
4.Sa fim foarte atenti si la calitate nu numai la termenul de valabilitate.Poate sunt alimente inferior calitative si de aceea sunt reduse la pret sau poate au vreun defect ascuns.
5.Aceste lucru este valabil si pentru imbracaminte ( putem gasi haine rupte,patate,etc)sau incaltaminte(poate sa aiba vreun defect din fabrica,etc).
6.Sa nu ne aventuram mereu numai dupa promotii.Uneori ne cam seaca de banuti aceste reduceri de preturi deoarece suntem tentati sa cumparam cam de toate de la hrana pana la imbracaminte,doar sunt promotii nu?Si asa uneori luam si lucruri care nu ne sunt atat de utile sau necesare si ne pare rau dupa aceea.Deci sa cumparam orice chibzuit.
7.Daca tot ne luam ceva la promotie,de exemplu o haina sa ne gandim si la ce sa o asortam,sau cand sa o imbracam ,sa nu o luam doar dintr-un moft,dupa va sta prin dulap si nu va fi folosita si deci nu am facut o afacere chiar buna.
Va urma....:)
Sper sa va fie utile catusi de putin aceste mici sfaturi.

2 comentarii:

  1. Buna Marii utile sfaturi pentru toata lumea.Post binecuvantatva doresc atat tie cat si sotului tau Cristian.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu ani in urma lumea cumpara strictul necesar pentru a pune pe masa chiar si painea se cumpara la sfert, iar branza cate o feliuta. Grija zilei de maine era in mana lui Dumnezeu.Un intelept a spus "Mancam ca sa traim , nu traim ca sa mancam" Sanatate si liniste !

    RăspundețiȘtergere