"Pentru cel care se roaga neincetat lumea intreaga devine biserica"Avva Siluan















sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Alte reguli utile pentru a economisi,,,




1. Strange maruntul intr-un borcan sau alt recipient si schimba-l la banca atunci cand se strange mai mult. 1 ban cu 5 bani cu 10 bani cu 50 de bani si chiar cu cate 1 leu se pot transforma intr-o suma frumusica daca reusesti sa pui ban peste ban.

2. Foloseste cash pentru cumparaturi si lasa cardurile acasa pentru a nu fi tentat sa platesti cu ele. Intotdeauna o sa cheltuiesti mai mult daca iti folosesti cardul.

3. Economiseste putin cate putin, dar des. Daca reusesti sa pui intr-un cont cate 10 lei sau 20 lei pe saptamana, in curand vei avea niste bani in plus de care te vei putea folosi.

4. Cumpara din magazine obisnuite sau de pe Internet si fereste-te de cataloage. Este mult mai usor sa socotesti banii cheltuiti.

5. Foloseste un cont pentru cheltuielile lunare si pentru facturi. La salariu, transfera direct banii acolo. Astfel, nu va mai trebui sa iti faci griji ca nu iti ajung banii de lumina.

6. Alege conturi de economii cu dobanda mare. De ce sa nu te folosesti de orice ocazie ca sa-ti inmultesti banii?

7. Gandeste-te la lucruri amuzante pe care le poti face acasa. Nu vei cheltui bani si in acelasi timp te vei relaxa.

8. Inscrie-te la newsletter-uri ale site-urilor care comercializeaza esantioane. Vei fii surprins cate mostre exista si cate dintre acestea vin in marimi mari. Astfel, nu va mai trebui sa cumperi produsele respective din magazine.

9. Fa o lista de dorinte. Daca iti doresti ceva, pune-l pe lista pana cand iti vei permite sa il cumperi.

10. Mergi la vanatoare de cupoane. Si in Romania se folosesc o multime de cupoane pentru reduceri, mai ales la produse noi. Astfel, puteti economisi bani.

11. Experimenteaza in bucatarie. Poti sa faci mancare buna si cu mai putini bani. Vezi exact cu cat de putini bani poti gati o masa gustoasa.

12. Organizeaza-ti cheltuielile. Vezi de unde mai poti economisi. Cheltuielile de care nu ai nevoie se vad mai usor daca le pui pe hartie.

13. Mai intai ai grija de necesitati. Asigura-te ca toate facturile sunt platite inainte sa te apuci sa arunci banii pe orice altceva. Nici nu-ti dai seama cat de multa lume nu face asa.

14. Organizeaza-ti lucrurile. Nu ai nevoie de cel putin jumatate de lucrurile din casa, asa ca sorteaza-le si vezi ce poti sa vinzi. Okazii, sau Amazon sunt site-uri excelente pentru a face acest lucru. "Gunoiul" unui om este comoara altuia.

15. Cauta pretul cel mai bun. Compara magazinele si afla pretul cel mai bun pentru tot ce ai nevoie.

16. Mergi pe jos. Consumi foarte mult combustibil pe drumuri scurte pe care le-ai putea face foarte usor si pe jos.

17. Asigura-te ca toata casa contribuie. Acest lucru este foarte important. Daca un singur membru al familiei se tine de economii, dar restul risipesc, nimic nu va merge cum trebuie. In schimb, daca toata lumea este pe aceeasi pagina, banii vor incepe in curand sa curga.

Acestea sunt cele 17 trucuri care va indreapta spre calea cea buna. Ele pot opri nisipurile miscatoare ale crizei financiare si va pot cel putin tine pe teren stabil.

Regula importanta:
Ex.lunar,dupa ce ai platit toate facturile, din suma ramasa 10% economisesti, 10% iti cumperi ceva ce ai nevoie( o haina,de incaltat etc,dar sa fie necesitate nu moft) si din restul incerci sa te organizezi pentru toate zillele din luna. Mai sunt si alte reguli, dar asta este primul pas.
Sursa:www.ziare.com

Un comentariu:

  1. Interesant:)
    trebuie sa recunosc ca nu m-am gandit chiar la tot ce ai spus desi economii imi doresc sa fac.
    o sa reflectez mai mult la tot ce ai spus!
    multumesc, Mari!

    RăspundețiȘtergere