"Pentru cel care se roaga neincetat lumea intreaga devine biserica"Avva Siluansâmbătă, 12 martie 2011

Icoana mea de suflet


Icoana Maicii Domnului

Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra

Icoana Maicii Domnului "Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra" a fost zugravita de maicile Manastirii Leushinski cu binecuvantarea Sfantului Ioan de Kronstadt in anul 1894. Insusi Sfantul Ioan a sfintit-o si s-a rugat in fata ei numind-o "Mantuitoarea Rusiei".

Trei ani mai tarziu, Sfantul Ioan l-a binecuvantat pentru rugaciune si nevointa cu aceasta icoana pe Sfantul Serafim de Virita care pe atunci vietuia inca in lume, spunandu-i:

- Vei fi schimnic al Lavrei Alexandru Nevski. Roaga-te pentru mantuirea Rusiei inaintea acestei icoane. Si i-a poruncit sa repete nevointa Cuviosului Serafim de Sarov: sa se roage Imparatesei Cerului ca Domnul sa trimita pace tarii.

Dupa mutarea sa in Virita, in anul 1937, Sfantul Serafim s-a rugat inaintea acestei icoane o mie de zile si nopti, cerand Maicii Domnului sa trimita pace Rusiei.

Odata o familie si-a adus pruncul bolnav de la Sankt Petersburg la Sfantul Serafim sa se roage pentru sanatatea copilului, insa cand au intrat la Sfantul parinte, copilul era deja mort. Parintii plangeau si il rugau sa le ajute. Sfantul Serafim a inaltat rugaciuni catre Maica Domnului si copilul a inviat. Vestea despre acest caz s-a raspandit pretutindeni, iar slava icoanei crestea. Autoritatile au hotarat sa confiste icoana, insa in acest timp la Sfantul Serafim a venit Lidia, fiica sa duhovniceasca, pe care a tuns-o in calugarie cu numele Varsanufia si i-a incredintat icoana spre pastrare.

Dupa ce in anul 1962, icoana Maicii Domnului "Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra" a fost adusa in Ucraina, inaintea ei s-a rugat 1000 de nopti schiegumena Alexandra, care cu putin timp inainte de moartea sa (1978) a auzit din icoana Maicii Domnului care va fi ziua adormirii sale.

In 1997 a fost daruita Manastirii de maici a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe din Cernigov. Prima minune savarsita aici a fost imbunatatirea vietuirii, incuviintarea unui preot de a sluji la manastire, sosirea unor surori cantarete si inceputul lucrarilor de constructie.

Chiar daca exista de mai bine de o suta de ani, pururea savarsind multime de minuni, icoana este cunoscuta de putini.

Sursa:http://o-viata-frumoasa.blogspot.com/

Cu drag,Mari

(iertare ca nu prea mai am timp sa postez ,sunt ocupata cu micutele mele:)

3 comentarii:

 1. Și a mea :) să știi, din ce în ce mai mulți ajung să o cunoască, să o iubească și să simtă întărire la auzul cuvintelor rostite de Maica Domnului prin această icoană. Și la Kozileți, mănăstirea din Ucraina unde se află icoana, nu intră niciun eretic. Multă bucurie, întărire și putere de la cea care este mereu cu noi!

  RăspundețiȘtergere
 2. vreau sa-ti vad si eu a doua minune! mai intri pe mess, sa-mi trimiti o poza?

  Irina

  RăspundețiȘtergere
 3. da draga Irina id meu este ghineamarinela2002

  RăspundețiȘtergere